У якому разі водія у нетверезому вигляді не штрафуватимуть

Іноді при вимірюванні рівня алкоголю в крові препаратом Drager Alcotest показник виявляється на рівні технічної похибки, передає «Твоя МАШИНА».

Так, відповідна справа №935/2004/21 була нещодавно закрита суддею Коростишівського районного суду Житомирської області. Обвинуваченого притягнули до адміністративної відповідальності за ст. 130 ч. 1 КУпАП у зв’язку з відсутністю події та складу адміністративного правопорушення. Справа в тому, що у водія було виявлено алкоголь у крові, але показник був на рівні технічної похибки.

Згідно з технічними характеристиками приладу Drager Alcotest 6820, межі допустимої похибки в робочих умовах для масової концентрації алкоголю в повітрі, що видихається наступні: абсолютна похибка +/- 0.02 проміле – в діапазоні від 0 до 0.2 проміле, відносна похибка: понад 0.2 проміле; для масової концентрації алкоголю у крові: абсолютна похибка: +/- 0.04 проміле в діапазоні від 0 до 0.4 проміле; відносна похибка: +/- 10% – у діапазоні понад 0.4 проміле.

При аналізі відеозапису, на якому водія оглядають на предмет сп’яніння, видно, що результат «Драгера» становив 0,22 проміле, що відповідає технічній похибці. Таким чином, на підставі цих даних водій не може бути звинувачений у їзді у нетверезому стані.

Джерело tsn.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти