В Україні автомобілі подорожчають на 600 доларів: коли і чому це може статися

У 2021 році в Україні не тільки настав дефіцит нових авто, а й їхнє подорожчання, передає «Твоя МАШИНА».

Експерти прогнозують, що з Нового року ціни можуть зрости на 5-8%. Причиною стане підписання Україною угоди з Євросоюзом, внаслідок чого в країні діятимуть усі європейські практики щодо безпеки дорожнього руху.

Водночас у Європі з 1 січня набуває чинності норма, яка зобов’язує виробників обладнати нові машини додатковими датчиками – дощу, світла, застібками ременів безпеки задніх пасажирів та іншими.

Якщо у дорогих моделей такі функції передбачені, то бюджетні машини — японські, корейські, китайські, французькі — така можливість є не завжди. Експерти кажуть, що в українських правил дорожнього руху немає вимог пристібатися пасажирам на задньому сидінні. До того ж, в Україні не такий рівень добробуту, як у Європі.

Різниця в ціні між цими стандартами може становити щонайменше 600 доларів, тому після прийняття норми все нові машини в Україні подорожчають на 500-700 доларів. Всеукраїнська асоціація автомобільних імпортерів та дилерів ініціювала перенесення імплементації цих положень до України на 2025 рік.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти