Полювання на «євробляхи»: поліція розповіла, як карає власників автомобілів

Власникам євроблях варто побоюватися штрафів або навіть конфіскації авто, передає «Твоя МАШИНА».

Так, з 11 листопада по 13 грудня поліцейські виписали 159 постанов про штрафи по 8500 гривень та склали 11 адміністративних протоколів за повторне правопорушення, що означає штраф у розмірі 17 000 гривень та позбавлення прав на рік. Також можуть вилучити автомобіль.

До речі, 11 листопада закінчився період пільгового розмитнення. За розмитнення за пільговим тарифом за весь період українці заплатили 2,9 млрд. грн. Українські номери отримали 83 тисячі автомобілів. Наразі власників євроблях штрафують на велику суму. Так, за їзду машиною на іноземних номерах заплатити доведеться 8500 гривень, а за повторне порушення сума штрафу становитиме 17 тис. гривень. Також водій втратить права на 1 рік, а автомобіль можуть конфіскувати.

За перевищення терміну тимчасового ввезення або транзиту понад 30 діб потрібно заплатити 170 тис. грн, а автомобіль конфіскують. За втрату автомобіля на іноземних номерах також накладається штраф у розмірі 170 тис. грн. Якщо митниця дізнається, що євробляху передали у користування іншій особі, то штраф становитиме 34 тис. грн. При цьому власнику у будь-якому разі доведеться вивезти автомобіль із України.

Джерело glavcom.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти