Майже 600 тисяч електромобілів Tesla потрапили під розслідування: названо причину

Щодо Tesla запущено друге розслідування: на перевірки чекають 580 тисяч електромобілів, проданих з 2017 року до теперішнього часу. Причиною стала функція вбудованих ігор, передає «Твоя МАШИНА».

З літа 2020 року в машинах Tesla можна запускати ігри на бортовому комп’ютері прямо під час руху. Перед початком гри на екрані з’являється попередження, що під час руху автомобіля можуть грати лише пасажири. Гра почнеться, коли користувач натисне кнопку, що підтверджує, що він пасажир. Однак на цю кнопку може натиснути водій.

Це й стурбувало експертів. Вони побоюються, що ігри відволікатимуть водіїв викликають збільшення кількості аварій, оскільки водій відволікатиметься від дороги.

Дослідження має показати, чи ця функція безпечна. Для цього використовуватиметься статистика запуску ігор і будуть програні кілька сценаріїв. Якщо опцію визнають небезпечною, то компанії доведеться забрати її. Експерти вважають, що комплекс мультимедіа не має відволікати водія від дороги.

У 2019 році в США жертвами аварій, що сталися через неуважність, стали 3142 особи. Особливо недовіру викликають різні функції, покликані підвищити комфорт. У 2017 році провели дослідження, що показало, що багато функцій автомобільних інформаційно-розважальних систем привертають занадто багато уваги водія. Так, водії можуть забувати про дорогу на 24 секунди та довше, що дуже небезпечно під час руху.

Джерело tsn.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти