Що насправді відбувається з цінами на вживані авто в Україні і чого очікувати надалі

Зазвичай легковики привозять із Європи та США. Трохи менше автомобілів імпортується із Китаю, Грузії, Південної Кореї. Експерти склали прогноз, як зміняться ціни авто з пробігом, передає «Твоя МАШИНА».

У 2021 році найпопулярнішими машинами стали Volkswagen Golf, Skoda Octavia та Renault Megane. У розрахунках Volkswagen як лідер продажів не враховувався, оскільки однойменна модель є і для ринку США.
Оскільки ці моделі постаріли на рік, вони впали в ціні. Те саме можна сказати і про зміну ціни для всього масиву легкових автомобілів 2008 року випуску. Загалом нічого незвичайного. Таким чином жодна популярна модель не подорожчала в Україні.

Проте зростання цін спостерігається у деяких окремих сегментах автомобілів. Так, у США подорожчали легковики у віці 1-3 роки, які ще на гарантії або недавно вийшли за її межі.

Щодо Західної Європи, у Німеччині відзначено збільшення вартості на легковики у віці 3-5 років. Іноді б/у авто коштують навіть більше, ніж нові, що обумовлено світовою кризою автопрому. У Польщі зафіксовано зниження активності торгів та зростання цін на автомобілі з пробігом на 18% порівняно з 2020 роком. Також у Польщі стали на 12% частіше купувати автомобілі із пробігом з інших країн ЄС.

Слід зазначити, що подорожчання стосується автомобілів до 3-5 років, які в Україну привозять у дуже малих кількостях. Тому поки що побоюватися раптового зростання цін не варто. Усі ціни зараз тримаються на тих рівнях, які мають бути за всіма ринковими правилами.

Однак у першій половині 2022 року уживані легковики можуть подорожчати на 15-20%.

Джерело tsn.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти