Унікальний Chevrolet Corvette оцінили в 2 мільйони доларів

На аукціоні Mecum’s Kissimmee 2022 виставили рідкісний екземпляр Chevrolet Corvette із системою Rochester Ramjet. Автомобіль модернізували для участі в автошоу, передає «Твоя МАШИНА».

Спочатку це був звичайний червоний Corvette 1956 року. Але для участі в шоу нового двигуна з системою упорскування Rochester Ramjet було мало, і автомобіль пофарбували в особливий перламутровий відтінок, додали синю смугу на честь гоночних Corvette і замінили штатне лобове скло на два плексигласові обтічники.

В результаті вийшла зовсім інша машина, яку назвали Chevrolet Corvette Super Sport. Це була перша модель, що одержала позначення Super Sport, яке стало знаковим для продукції концерну GM на довгі роки. Після закінчення шоу машину продали Шерлі Вілсі – дилеру Chevrolet у містечку Каро, штат Мічиган.

Машина встигла змінити безліч власників, але не втратила свої оригінальні особливості та комплектацію, включаючи двигун та шини з фірмовою символікою. Пробіг становить лише 4372 милі (7034 км). У 60-х автомобіль потрапив в аварію та серйозно пошкодився.

Після реставрації машина отримала нагороду Національного товариства реставраторів Corvette та приз на конкурсі автомобільної краси Amelia Island у 2017 році. На аукціоні за неї планують виручити щонайменше 2 млн доларів.

Джерело news.obozrevatel.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти