Новий Nissan Qashqai отримав премію Euro NCAP Best in Class

Новий Nissan Qashqai отримав п’ять зірок за безпеку, а пізніше модель стала володарем премії Best in Class 2021 категорії «Компактний кросовер». Премія присуджується на основі оцінки ступеня захисту дорослих пасажирів, пасажирів-дітей, пішоходів, а також оцінки систем безпеки, передає «Твоя МАШИНА».

Qashqai отримав 91% за захист дорослих пасажирів та дітей, що стало одним із найкращих результатів. Такий високий показник обумовлений посиленою конструкцією нової платформи CMF-C, яка передбачає використання надміцної сталі у ключових зонах.

Також автомобіль оснащений центральною подушкою безпеки. Вона захищає голови водія та переднього пасажира від зіткнення один з одним. Таким чином, отримано 16 балів у випробуванні на стійкість до бічного удару. Захист пасажирів-дітей був оцінений майже на максимальний бал – 23,8 із 24 можливих. За результатами перевірки кріплень дитячого сидіння автомобіль отримав максимальні 12 балів.

Безпека велосипедистів та пішоходів при зіткненні становить 70%. Кросовер оснащений численними системами активної безпеки, зокрема інтелектуальною системою екстреного гальмування. Причому ця система входить до списку стандартного обладнання.

Рейтинг 95% кросовер показав завдяки технологіям інтелектуальної мобільності Nissan. Справа в тому, що це перша машина компанії для Європи, яка одержала проекційний дисплей. Він дозволяє водієві контролювати швидкість, стежити за підказками навігації та обмеженням швидкості, не діючи очей від дороги.

Ще однією цікавою технологією стали інтелектуальні фари, які змінюють форму променів світла для запобігання засліпленню водіїв зустрічних транспортних засобів.

Також варто відзначити систему запобігання зіткненню з об’єктами в сліпій зоні, яка втручається в кермо, а потім повертає автомобіль у свою смугу. Крім цього, вона попереджає про об’єкти, що рухаються ззаду в поперечному напрямку, і запобігає зіткненням при виїзді заднім ходом з місця для паркування.

Компанія використовує підхід, у якому допомога систем безпеки відбувається поетапно. Спочатку йде інформування, потім попередження. Якщо після цього водій не зробив жодних дій, то система сама втручається в керування.

Джерело news.obozrevatel.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти