В Україні помітили найвідоміший суперкар Ferrari 70-х

У Дніпрі зняли культовий суперкар Ferrari Dino 246 GTS 1974 року. Колекційну модель виставили в автомузеї Old Cars Gallery, повідомляє «Твоя МАШИНА».

Ferrari Dino 246 GTS – один із шести ексклюзивних ретро-авто, які ввезли для музею з Європи. Автовоз із машинами нещодавно помітили на трасі. Dino – це найдорожчий екземпляр, його вартість складає 300-500 тис. євро.

Проте колись Dino вважався початковим Ferrari “для бідних”. Це була найдоступніша модель марки. Названо її на честь сина Енцо Феррарі, Діно, який помер у молодому віці від хвороби.

Також Dino став першою серійною середньомоторною моделлю. До цього двигун у базі був лише у гоночних машин Ferrari. До речі, саме Діно Феррарі брав участь у розробці V6. У версії Dino 246 об’єм агрегату становить 2,4 літри, а потужність – 195 к.с. Здається, що це небагато, але завдяки масі 1280 кг розгін до сотні займає лише 7,1 секунд, а максимальна швидкість досягає 235 км/год.

Всього випущено 3761 екземплярів Ferrari Dino 246. З них 1274 машини виконані у версії GTS та мають знімний дах. Елегантний дизайн суперкара виконаний в ательє Pininfarina.

Джерело topgir.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти