Стало відомо скільки заробляють таксисти у столиці

Останніми роками сервіси таксі в Україні сильно розвинулися. Це сталося як наслідок карантину, коли люди почали уникати громадського транспорту, а хтось знайшов у цій сфері джерело заробітку. Скільки заробляють таксисти, передає «Твоя МАШИНА».

Згідно зі статистикою, середня зарплата таксиста у Києві становить 21 500 грн. До речі, середня зарплата в країні становить 13 500 грн, тому це дуже непогані гроші. Проте ціни у столиці все-таки вищі, ніж у регіонах, що практично нівелює цю суму.

Самі таксисти кажуть, що говорити про місячний заробіток у сьогоднішніх реаліях практично не має сенсу. Розглядати варто лише заробіток за день. Відомо, що паралельно таксисти користуються паралельно 3-4 додатками, щоб приймати більше замовлень. Найзручніший день – це якщо в годину пік вдається знайти кілька замовлень на далекі відстані, тому що в цей час йде підвищений коефіцієнт.

Поняття зміни у таксистів на своєму авто немає: коли схотів, тоді й поїхав. Але якщо таксі – це єдиний заробіток, то за кермом доводиться проводити по 10-12 годин на добу. У такому режимі за добу можна заробити 2200-4000 грн, не рахуючи витрат на заправку. Найвигідніше їздити на машині з ГБО, щоб менше витрачатися на пальне. Тоді, наприклад, на заправку Hyundai Sonata піде 800 грн., тобто чистими за день можна спокійно заробити близько 3000 грн.

З урахуванням витрат на пальне такими темпами вийде 50 000 грн за умови, що таксист має два вихідні. Хтось може заробляти і 80 000 грн., але тут уже потрібно розробляти схеми. Крім бензину варто враховувати амортизацію (знос) автомобіля, тобто від місячного заробітку приблизно 25% піде на ремонт.

Для роботи таксистом можна використати не свою машину, а авто з таксопарку. Так можна заробити, не маючи своєї машини. Однак, використовуючи орендовану машину, заробити багато не вийде. Так, на машинах компанії доводиться розраховувати на 1/3 від каси, зате ремонт та заправка авто лежатиме на плечах таксопарку.

Джерело auto.bigmir.net
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти