Платити доведеться більше: назвали головну помилку при сплаті штрафу за порушення ПДР

Багато водіїв хоч раз сплачували штрафи за порушення правил дорожнього руху. Однак при оплаті можна припуститися помилки, передає «Твоя МАШИНА».

Головна помилка – це відсутність номера ухвали про накладення штрафу або номера виконавчого провадження у призначенні платежу, які забувають вказувати водії. Тоді гроші вирушать до державного бюджету, і при цьому штраф так і не буде сплачений.

Якщо не сплатити штраф протягом певного часу, то сума збільшиться вдвічі. Також додадуться суми виконавчого збору та інших витрат виконавчого провадження. Крім того, водій може зіткнутися з арештом на банківські рахунки та майно та іншими заходами примусового виконання ухвали. Щоб виправити ситуацію, слід звернутися до органів МВС, Казначейства, Державної виконавчої служби.

Оплата штрафу провадиться декількома способами. Це можна зробити через касу банку або з дому через систему інтернет-банкінгу / мобільний додаток банку. При цьому слід зазначити номер постанови про накладення штрафу. Необхідно уважно перевірити правильність реквізитів, даних платника та призначення платежу.

Також оплату можна здійснити через електронний кабінет водія. Для входу до нього потрібно авторизуватися через електронний підпис або BankID або MobileID.

За допомогою Opendatabot можна не тільки заплатити штраф, але й безкоштовно підписатися та отримувати щотижня сповіщення про нові штрафи. Для цього потрібно запровадити податковий номер та номер авто. Це найпростіший спосіб, оскільки не потрібно авторизуватись чи перевіряти призначення платежу. Крім того, штраф у боті сплачується з одночасним повідомленням МВС про факт оплати, що прискорює його погашення.

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти