Як за 15 років змінилися ціни на найпопулярніші моделі автомобілів в Україні

Експерти проаналізували авторинок і простежили, як змінювалися ціни за останні 15 років на 20 найпопулярніших моделей, передає «Твоя МАШИНА».

Якщо зараз майже всі ціни вказані в одній валюті, то у 2022 році було задіяно і долари, і євро, і гривні. Тому, щоб привести всі ціни в один вид, використали курс 27,5 грн за $1 і 31,10 грн за 1 євро. У 2007 році $1 коштував 5,05 грн, а 1 євро – 6,6 грн.

На диво, BMW X5 та Audi Q7 помітно подешевшали. Річ у тім, що у роки нормальним обсягом двигуна вважалися 4,8 літра. Зараз на BMW X5 зазвичай встановлюють 2,0-літрові агрегати. Також варто відзначити, що на той час X5 і Q7 були топовими машинами, зараз вони такими не є. А ось BMW X3 зберіг практично таку саму ціну.

Крім того, велике значення зіграв дефіцит напівпровідників та мікрочіпів. Це, у свою чергу, призвело до нестачі нових автомобілів, і стартові ціни на деякі з них дещо зросли. І ще треба враховувати, що, наприклад, Honda Jazz у 2007 році була просто бензиновою, а у 2022 році машина стала розумним гібридом.

Джерело www.autoconsulting.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти