У столиці під Дніпром думають побудувати автотоннелі, щоб перемогти пробки

Щоб зменшити навантаження на вулично-дорожню мережу Києва, планується збудувати автотоннелі під Дніпром. Відповідатиме за будівництво Служба автомобільних доріг у Київській області, повідомляє «Твоя МАШИНА».

Укравтодор підтримує ідею. Це дозволить зменшити кількість заторів та забезпечити належне пересування транспорту у Києві. Також він погодився бути замовником розробки техніко-економічного обґрунтування та проектної документації на будівництво тунельних переходів у столиці України.

Службі автомобільних доріг у Київській області планується доручити опрацювання питання передачі ділянок автомобільних доріг від вулиці Столичне шосе до дороги М-03 Київ – Харків – Довжанський (на ділянці Київ – Бориспіль) та від вул. Богатирській до вул. Оноре де Бальзака у межах Києва. Також буде доручено передати об’єкти права державної власності.

Крім того, Служба автомобільних доріг буде призначена замовником із розробки техніко-економічного обґрунтування проектної документації на нове будівництво переходів через Дніпро, зокрема тунельного переходу через Дніпро. Для цього буде використано кошти спеціального фонду державного бюджету, які призначені для фінансування будівництва доріг у 2022 році.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти