В Україні хочуть запровадити обов’язковий контроль тверезості учасників ДТП

В Україні планують запровадити обов’язковий огляд на стан алкогольного сп’яніння всіх підозрюваних у ДТП із постраждалими, повідомляє «Твоя МАШИНА».

Відповідний законопроект №6558 зареєстровано у Верховній Раді. Зміни вносяться до статті 266 КУпАП, оскільки на даний момент водіїв у разі ДТП із постраждалими не перевіряють на стан сп’яніння в обов’язковому порядку. Це роблять, тільки якщо поліцейські мають підстави вважати, що водій був нетверезим. Після ухвалення законопроекту перевірка буде обов’язковою.

Також зміни стосуються статей 214 та 298-2 КПК. Так, буде запроваджено обов’язковий медичний огляд на стан сп’яніння водіїв, які вчинили ДТП із постраждалими, на сп’яніння. У цьому враховуються ушкодження, відповідальність які передбачена статтею 286-1 КК. Також поліцейські мають затримувати водіїв, які вчинили ДТП та підлягають медичному огляду. Перевірку потрібно буде пройти протягом 3 годин.

Крім того, вноситься доповнення до статті 10 Закону “Про екстрену медичну допомогу”. Їм передбачається можливість проведення медичного огляду та огляду осіб на сп’яніння у відділеннях екстреної (невідкладної) медичної допомоги багатопрофільних лікарень.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти