В Україні знизили вартість розмитнення автомобілів з Кореї

Індикативні ціни розмитнення підвищували вартість кожного автомобіля в середньому на 2000 доларів. Після зміни індикативів додаткові витрати на розмитнення зменшилися на 400 –1000 доларів, повідомляє «Твоя МАШИНА».

Ціна розмитнення зменшено на автомобілі з Кореї. Справа в тому, що порт Чорноморськ наповнений корейськими машинами. Індикативи нині мають зниження на 400-1000 доларів. Одну з моделей тепер розмитнювати дешевше на 4750 доларів.

Загроза затримки вивезення іномарок зі складу викликана новими індикативними цінами на автомобілі, що імпортуються з Кореї. Ціна на розмитнення було завищено приблизно на 2000 доларів за один автомобіль. Це спричинило збитки автотрейдерів та логістичних компаній. Через це нові партії авто з Кореї могли потрапити до порту Чорноморськ не в повному обсязі через ймовірну нестачу місця на складських майданчиках порту.

У порту зазначили, що перспективний обсяг вантажопотоку автомобілів із Кореї становить приблизно 15 тисяч одиниць на рік. Зменшення обсягу вантажопотоку могло призвести до зменшення прибутку підприємства щонайменше на 25 млн грн. Так, держбюджет міг втратити понад 5 млн. грн.

У лютому до Чорноморська прибуде нове судно з машинами з Кореї. Щорічно через порт проходить понад 40 тисяч авто. Наразі кількість автомобілів, які вивантажують на спеціалізованому поромному комплексі ДП «МТПЛ», не перевищує місткості складських майданчиків. До цього була інформація, що склади Чорноморська переповнені старими та новими корейськими авто, і для лютневої партії не було місця.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти