В Україні вартість палива досягла рекордної позначки

Другий місяць поспіль в Україні дорожчає паливо. Стабільна ситуація лише з автогазом, ціна на який майже не змінюється. Подорожчання почалося після того, як Мінекономіки почало контролювати ціни на ринку, передає «Твоя МАШИНА».

Останнє коригування було 3 лютого. Так, у середньому дизель коштує 28,30 грн/л, а бензин – 30,84 грн/л. Таким чином бензини подорожчали на 1,59 грн/л, а дизельне паливо – на 1,46 грн/л. Тобто з урахуванням граничних націнок бензин у роздрібній мережі не повинен коштувати дорожче за 35,84 грн/л, а дизель – 35,30 грн/л.

Провідні мережі АЗС одразу відреагували на коригування та встановили нові ціни. Також на заправках забрали всі акції. Експерти кажуть, що зростання цін продовжиться, і до березня вони перетнуть позначку 40 грн. Подорожчання викликане курсом долара та збільшення собівартості нафти на світовому ринку.

При цьому стрибок цін не скоротив споживання палива українцями. Навіть, навпаки, за минулий рік показник зріс на 12% і тенденція зберігається. А ось автогаз стали купувати менше – споживання зменшилось на 2%. Причиною занепаду попиту стала висока ціна – у деяких регіонах він коштує майже 20 грн./л.

Джерело autocentre.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти