Повернення обов’язкового ТО: з якими несправностями його пройти неможливо

Обов’язковий техогляд в Україні може повернутися вже цього року. Однак пройти його чесно вдасться не всім власникам автомобілів.

В Україні середній вік авто становить майже 23 роки. Український автопарк – один із найстаріших у Європі, відповідно кількість автомобілів, які не зможуть пройти техогляд через свій вік, дуже висока.

Проте є й інші вагомі причини для того, щоби відмовити у проходженні техогляду.

Найбільша проблема пов’язана з каталізаторами та сажовими фільтрами. Нормальний термін служби цих деталей – 250 – 300 тисяч кілометрів. Тобто трохи більше десяти років середньої експлуатації. Коли ці деталі виходять з ладу, їх видаляють та перепрограмують блок управління двигуном під екологічні норми меншого стандарту, або ставлять “обманку”. Але щоб чесно пройти техогляд, каталізатор і сажовий фільтр доведеться повернути, а задоволення це недешеве.

Також є нюанси і з американськими “битками”. Власники автомобілів, імпортованих із США, мають замінити всю оптику. Йдеться як про передні фари, які мають відповідати європейським стандартам розподілу світла, так і про задні ліхтарі, в яких поворотники мають бути жовтого або оранжевого кольору.

Крім того, під час техогляду перевірятимуть гальмівну систему, кермо, стан підвіски та інші параметри. При цьому, якщо буде знайдено якісь невідповідності, власник буде змушений забрати авто на евакуаторі та відвезти його на інше СТО, оскільки у пунктах контролю усувати виявлені недоліки буде заборонено.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти