Яким буде розвиток ринку електрокарів у Європі: очікуються часті стрибки напруги та втрата потужності

Експерти з компаній EY та Eurelectric повідомили, що до 2035 року кількість електромобілів у Європі зросте з 3 до 130 мільйонів авто.

Щоб зрозуміти, як така кількість “електричок” вплине на світову електричну мережу, вони протестували шість різних випадків зарядки.

Експерти дійшли висновку, що світова електромережа зможе витримати 100 мільйонів електрокарів без особливого просідання в потужності. Як тільки кількість одночасного заряджання електромобілів досягне 50%, з’являться перші проблеми з електрикою.

Для того, щоб покращити інфраструктуру зарядних станцій та модифікувати електростанції, починаючи з 2022-го по 2035 рік, потрібно інвестицій на 115 мільярдів євро. Щоб отримати таку суму, доведеться ввести спеціальний податок, який платитимуть виробники електрокарів, компанії, що розміщують пункти зарядок і звичайні користувачі електричних авто.

Якщо взяти до уваги ці дані, то електромобілі можуть значно подорожчати. Адже автовиробникам доведеться вкладати у кінцеву ціну ще й новий податок.

Джерело tsn.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти