Ринок підроблених водійських прав: у сервісних центрах МВС б’ють на сполох

Українські водії продовжують активно користуватися послугами продавців підроблених посвідчень водія, не навчаючись в автошколі і не складаючи іспити, повідомляє «Твоя МАШИНА».

Так, у Харкові місцева мешканка днями повідомила місцевий сервісний центр про те, що вона замовила в інтернеті та отримала поштою посвідчення водія. При цьому жінка в автошколі не вчилася та іспити не складала.

Коштували липові права 7500 грн., а виготовляли їх 12 днів. Продавець запевняв, що документ є справжнім. Обман розкрився, коли виявилося, що їхній номер у Реєстрі МВС співпав з номером справжніх прав водія іншої людини.

На своє виправдання жінка сказала, що такою покупкою вона хотіла довести факт наявності корупції у сервісних центрах МВС. Варто зазначити, що в мережі дійсно є чимало оголошень, які пропонують придбати права водія тієї чи іншої категорії або ж «повернути» їх після вилучення.

Найчастіше жертвами шахраїв стають довірливі громадяни. Їм продають права водія – «двійники», номер яких вже закріплений за реальним власником. Також це може бути копія раніше вилучених у водія прав.

Спілкуються такі продавці з клієнтами у месенджерах, як правило, Telegram, Viber, WhatsApp. Після оплати підроблені права надсилають до відділень «Нової пошти».

Часто про те, що права підроблені, стає відомо лише за участю у ДТП або при зупинці автомобіля поліцією за порушення правил дорожнього руху. Використання липових прав карається штрафом у 1000 грн. або обмеженням волі із встановленням випробувального терміну.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти