Електрокар Renault Zoe провалив тести з безпеки

Renault Zoe отримав 0 зірок в останньому раунді випробувань. Таким чином, це третя модель за весь час, яка отримала найнижчу оцінку безпеки, повідомляє «Твоя МАШИНА».

Перші тести Renault Zoe були у 2013 році. Тоді автомобіль отримав 5 зірок. Проте потім із моделі прибрали ключові функції пасивної безпеки. Швидше за все, таке рішення компанія ухвалила у зв’язку із дефіцитом напівпровідникових мікросхем. Ймовірно, це тимчасовий захід, але це не скасовує того факту, що безпека моделі далека від більшості нових авто.

У категорії систем безпеки електромобіль отримав оцінку нижче за середній. Також машина розчарувала щодо захисту дорослих пасажирів у краш-тестах. Модель не має технологій активної безпеки, таких як попередження про виїзд зі смуги руху та автоматичне екстрене гальмування (AEB). До речі, у інших моделей ці системи йдуть уже у стандартних версіях.

У відповідь на критику автовиробник заявив, що не заперечує правдивості результатів тестів, але наполягає, що Zoe є безпечним автомобілем і відповідає всім нормативним стандартам. До речі, схожі проблеми спостерігаються і у Dacia Spring, який оцінили у 1 зірку.

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти