У Росії не зможуть ремонтувати автомобілі через санкції та війну в Україні

Росії загрожує дефіцит запчастин. Ринок РФ залишають не лише провідні світові автомобільні бренди, а й виробники автозапчастин.

З кінця минулого тижня свою продукцію в РФ перестав постачати найбільший виробник автокомпонентів Bosch, а за ним було ще кілька відомих компаній. Після цього ціни на автозапчастини у Росії зросли в 1,5-2 рази.

Але це лише початок: оскільки запасів на складах вистачить лише на 1-2 тижні, це означає, що вже в березні країна-агресор відчуває гостру нестачу автозапчастин. Ремонт авто в РФ перетвориться на справжній челендж – як на Кубі часів Фіделя Кастро.

Причому найдефіцитнішими стануть найпростіші розхідники – масляні та повітряні фільтри, гальмівні колодки та диски, дрібні деталі підвіски. Вони переважно імпортні, адже виробництво автозапчастин не налагодили навіть для автомобільних іноземних брендів, які збираються до РФ. Понад те, навіть Лада не забезпечена російськими комплектуючими на 100%.

«Якщо нам закриють постачання автокомпонентів, то авторинок зупиниться. Адже машини потрібно постійно обслуговувати. Деякі країни можуть почати нарощувати постачання, щоб зайти в цей сектор, наприклад, Китай. Але на те, щоб налаштувати номенклатуру та постачання, піде дуже багато часу. Оперативно закрити всі необхідні обсяги вони не зможуть», – заявив директор Асоціації дистриб’юторів автомобільних комплектуючих Олексій Певхенен.

Джерело uamotors.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти