Українським біженцям дозволили їздити у Німеччині без страхових полісів

Німецькі страховики беруть на себе покриття відповідальності за незастраховані українські автомобілі, які прибувають до цієї країни.

“У цій надзвичайній гуманітарній ситуації ми хочемо допомогти українським біженцям зосередитися на більш важливих питаннях. Збитки, заподіяні незастрахованими українськими автомобілями, будуть покривати страховики, які працюють у Німеччині зі страхування автоцивільної відповідальності. Українським водіям, які вчинили ДТП, страховики не виставлятимуть регресивні позови”, – каже Йорг Асмуссен, генеральний директор німецької страхової асоціації (GDV).

“Важливо, що ми здатні хоч трохи допомогти біженцям у цей страшний час”, – зазначив він.

Такий механізм покриття збитків внаслідок ДТП діятиме до 31 травня цього року. Німецький офіс Бюро “Зелена карта” відповідатиме за врегулювання збитків при аваріях, а потерпілі у ДТП з вини українських водіїв мають звертатися до нього.

Постраждала сторона захищена в межах наступних лімітів згідно з директивою ЄС: 7,5 мільйона євро за шкоду життю та здоров’ю, 1,22 млн. євро за матеріальні збитки автомобілю та 50 000 євро за фінансові збитки.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти