Опубліковано список автобрендів, які зупинили виробництво в Росії

Економічні санкції проти росії змусили світових автовиробників зупинити постачання своїх автомобілів до рф. Це рішення торкнулося Volkswagen Group, BMW, Jaguar Land Rover, Mercedes-Benz, Volvo, Rolls-Royce та інших компаній.

Зокрема, призупинено відвантаження автомобілів Suzuki із заводу Magyar Suzuki в Угорщині та постачання моделей Geely з Білорусі. Конвеєр заводу “БелДжи” має проблеми з поставками деталей.

Також зупинила постачання та заморозила локальне виробництво компанія Toyota. Завод японської марки в Санкт-Петербурзі, який виробляє Toyota RAV4 та Camry, зупинився 4 березня 2022 року.

Така сама ситуація і з заводами Nissan у Санкт-Петербурзі, Hyundai та Renault (потужності АвтоВАЗу). Імпорт та експорт своєї продукції призупинив і альянс Stellantis, до якого входять чотирнадцять брендів: Peugeot, Citroen, Opel, Vauxhall, DS, Fiat, Abarth, Alfa Romeo, Lancia, Maserati, Chrysler, Dodge, Jeep та Ram.

Пішли з ринку країни-агресора і відомі виробники шин, такі як: Bridgestone, Michelin, Continental та Pirelli. Це стосується як локального виробництва, так і імпорту. З недавніх пір недоступні росіянам і автозапчастини німецької компанії Bosch.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти