В Україну приїхали армійські швидкі Mercedes-Benz

В Україну приїхала чергова партія техніки від міжнародних партнерів. На цей раз країна отримала 50 автомобілів швидкої допомоги марки Mercedes-Benz.

Спеціальні транспортні засоби збудували на базі відомих повнопривідних багатоцільових автомобілів Mercedes-Benz Unimog. Вони мають високу прохідність, відповідний рівень захисту та устаткування, необхідним порятунку життя за умов бойових дій. З їхньою допомогою можна евакуювати до 4 поранених одночасно.

Ці машини є частиною гуманітарної допомоги країн ЄС, яку Україна активно одержує з початку повномасштабного вторгнення військ РФ.

За словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, «швидкі» будуть передані для потреб ЗСУ.

«27 днів (вже місяць – ред.) українські військові продовжують протистояти російській агресії. Зі свого боку, у тилу ми намагаємось забезпечити їх аптечками, ліками та необхідними транспортними засобами, завдяки яким лікарі можуть надавати допомогу пораненим. Ми розуміємо, що на лінії фронту кожна хвилина може чатувати на життя, і тому важливо, щоб медики могли максимально безпечно в максимально стислий термін евакуювати поранених із зони бойових дій і надавати їм необхідну допомогу», — сказав він у середу, 23 березня.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти