Автомобілі з Європи в Україну: безкоштовне розмитнення під час війни та її особливості

Починаючи з 1 квітня 2022 року, українці можуть законно ввозити в країну автомобілі і при цьому не платити за розмитнення.

Так, Верховна Рада ухвалила законопроект №7190, яким звільнила від ввізного мита та ПДВ імпорт товарів в Україну для платників єдиного податку першої-третьої груп, які сплачують податок за ставкою 2% з обороту, а також встановила спрощену форму розмитнення. Головне дочекатися, доки цей закон буде підписано президентом.

Цим самим документом депутати повністю звільнили від оподаткування імпорт транспортних засобів громадянами. “Тимчасово з 1 квітня 2022 року на період дії військового стану на території України звільняються від оподаткування податком на додану вартість, акцизним податком операції з ввезення фізичними особами на митну територію України легкових автомобілів, кузовів до них, причепів та напівпричепів, мотоциклів, транспортних засобів призначених для перевезення 10 осіб та більше, транспортних засобів для перевезення вантажів у митному режимі імпорту”, – йдеться у законопроекті.

Тим, хто збирається пригнати собі авто, варто враховувати, що платити доведеться за зняття авто з обліку за кордоном, також потрібно мати пакет документів, який підтверджував би власність на авто. Це може бути договір купівлі-продажу або інші документи, які підтверджують, що машина належить вам. Крім того, доведеться заплатити за сертифікацію та за послуги митного брокера, якщо ви ним користуватиметесь. Фінально все це задоволення коштуватиме десь ще $1,5 тис.

Джерело fraza.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти