Відновлення “Мрії”: коли та як почнуть ремонтувати найбільший літак на планеті

За даними держпідприємства “Антонов”, на сьогоднішній день у розпорядженні фахівців є основні агрегати для планера літака, проте нова “Мрія” має відповідати сучасним нормам льотної придатності.

Проект відновлення Ан-225 “Мрія” здійснюватиметься у широкій міжнародній кооперації за участю провідних компаній та підприємств глобальної авіаіндустрії. Обсяг фінансування та можливість використання компонентів Ан-225, що зазнали руйнувань з боку окупантів, визначатиметься спеціальною комісією, яка створюється під егідою ДК “Укроборонпром”. Джерела фінансування також визначатимуться державою”, – запевнили в компанії.

Також у заяві підприємства сказано, що всі кошти, які надійшли на рахунок фонду, будуть використані виключно для відновлення найбільшого у світі транспортного літака. Водночас, в “Антонові” не змогли озвучити конкретні терміни реалізації проекту, оскільки програма з відродження “Мрії” має бути ретельно оброблена.

“Просимо вас найближчим часом утриматися від відвідування аеродрому “Київ-Антонов-2″, на території якого проводяться роботи з розмінування та знешкодження інших наслідків перебування окупантів”, – додали у держкомпанії.

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти