Безкоштовне розмитнення: українці масово скуповують доступні автомобілі в Європі

На українсько-польському кордоні на кілька кілометрів розтяглася черга з машин, які везуть в Україну під нульове розмитнення.

У відділі митного оформлення кажуть, що машини ввозяться переважно бюджетні, є навіть биті. Оформлення одного автомобіля загалом займає близько години.

“Зазвичай оформляються транспортні засоби у ціновому діапазоні від двох до п’яти тисяч євро. Є зазвичай дорогі автомобілі, але їх дуже мало”, – розповідає начальник відділу митного оформлення Андрій Бойцун.

Починаючи з 5 квітня, коли закон про відміну мита на імпортні товари, куди входять і автомобілі, набув чинності – до Львівської області ввезли близько півтори тисячі машин з іноземною реєстрацією – це легковики, мікроавтобуси, вантажівки, мотоцикли та причепи.

“Фізичні особи, громадяни України взагалі не платять будь-яких платежів. Вони звільнені від сплати ввізного мита, акцизу та сплати ПДВ. Це спрощення робилося, щоб економіка почала відновлюватися та пристосовуватися до нових реалій війни”, – пояснює в.о. начальника Львівської митниці Данило Меньшиков.

Дія закону, припускають експерти, продовжиться разом із військовим становищем. Черги з автомобілів зараз перебувають на пунктах пропуску Шегіні та Рава-Руська. Митники просять громадян, які ввозять автомобілі, вибирати інші пункти перетину, щоб не гальмувати інші вантажі до України.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти