Українські АЗС зупинять продаж пального в роздріб

На третьому місяці повномасштабного військового вторгнення росії на територію незалежної України у Києві та регіонах розпочалися проблеми з паливом на АЗС. При цьому не виключено, що роздрібний продаж бензину на АЗС буде припинено.

Про це заявив директор “Консалтингової компанії А-95” Сергій Куюн.

За словами Куюна, через війну трейдери не можуть купувати паливо в росії та білорусі. Крім того, через бої на півдні країни неможливо завозити сировину через морські порти.

«Після початку війни для українських трейдерів закрилася можливість купувати паливо в росії та білорусі, а також завозити його через морські порти. Нічого не залишається, як закуповувати пальне у Європі. Коли всі почали скуповувати його у сусідніх країнах, там виник дефіцит і ціни для українських трейдерів зросли», — пояснює Куюн.

Великі компанії почали підписувати контракти на постачання палива із європейських портів.

«Виникла логістична проблема. У Європі немає вільного рухомого складу, щоб доставити це паливо в Україну. Наразі виникла особливо велика проблема з бензином, у той час як пропозиції дизельного палива в Україні більші», — продовжує Куюн.

За прогнозами експерта, найближчими тижнями на заправках спостерігатиметься дефіцит палива, особливо бензину.

«За наявності палива у продажу буде запроваджено обмеження на заправку в 10–20 літрів за один раз. Але багато мереж взагалі перестануть обслуговувати роздрібних клієнтів, а продаватимуть паливо корпоративним клієнтам безготівково, але й тут вводитимуться обмеження. Наприклад, у вантажівку литимуть не більше 100 літрів дизеля, а у легковик – не більше 20 літрів за раз», – продовжує Куюн.

Експерт також нагадав, що українцям слід забути про 92-й бензин. Справа в тому, що в Європі він не продається, а вироблявся 92-й лише на Кременчуцькому НПЗ, виведеному з ладу ракетним ударом з боку росії. Зараз запаси цього палива закінчуються та взяти його ніде.

Джерело businessua.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти