Коли закінчиться паливна паніка? Коли українці зможуть купувати бензин без черг на АЗС

Директор “Консалтингової групи А-95” Сергій Куюн повідомив, що дефіцит палива на українських заправках збережеться і в травні, хоча українські компанії ще у квітні закупили достатню кількість пального для споживачів.

За його словами, влада вже намагається вирішити проблему з дефіцитом палива, проте це досить довгий процес.

“Проблеми навіть не у нас, а в Європи, яка не має відповідних транспортних потужностей, щоб пальне оперативно доставити. Українські компанії придбали великі обсяги у квітні, але вони не можуть їх доставити в Україну через нестачу вагонів-цистерн, локомотивів. Зараз цю проблему уряд намагатиметься вирішити”, – каже Сергій Куюн.

Він також розповів, що зараз в Україні пальне не зберігають на нафтобазах через війну та ракетні обстріли – його одразу ж доставляють на АЗС.

На думку експертів Світового банку, вартість пального досягне “історично високих показників”. Ціни на енергоносії зростуть більш ніж на 50% протягом 2022 року, а стабілізувати ринок вдасться лише протягом 2023-2024 років.

Все це через війну з росією, яка порушила логістику та виробничі процеси. Зазначається, що таке масштабне подорожчання ринок пального переживає вперше з 2013 року.

Джерело economics.segodnya.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти