Вживані електрокари Tesla в США стали дорожчими за нові

У США помітно зросли ціни на електромобілі Tesla із пробігом. Фахівці вивчили пропозиції з продажу, опубліковані на сайті самої компанії, і виявили, що ряд машин у вживаному стані коштують дорожче, ніж аналогічні нові моделі.

Наприклад, електрокросовер Tesla Model Y з пробігом майже 50 тисяч кілометрів, випущений два роки тому, продається зараз на тисячу доларів дорожче, ніж новий у такій же комплектації. А однорічна двомоторна Model Y, яка проїхала майже 25 тисяч кілометрів, оцінена в 80 300 доларів, тоді як найвища базова ціна на новий кросовер складає 68 тисяч доларів.

За підрахунками фахівців, електромобілі продаються приблизно на 6–10 тисяч доларів дорожче, ніж коштували власникам два-три роки тому з урахуванням регулярного підвищення цін на нові Tesla. Таким чином, їх власники не лише відшкодовують собі витрати на покупку, а й заробляють на цьому.

Таке цінове співвідношення пов’язують із кількома чинниками. По-перше, це дефіцит мікроелектроніки, наслідком якого стало скорочення пропозиції нових автомобілів.

По-друге, марці Tesla належить близько 75% ринку нових електромобілів у США. І, нарешті, електромобілів із пробігом у США продається набагато менше, ніж автомобілів із ДВЗ. Відповідно, потенційний покупець електромобіля опиняється перед вибором: заощадити, але чекати на доставку від півроку до 9 місяців або отримати автомобіль зараз, проте серйозно переплатити.

За деякими підрахунками, ціни на нові Tesla за останні три роки зросли на третину. Глава компанії Ілон Маск нещодавно пояснив це необхідністю наперед компенсувати майбутнє збільшення вартості компонентів та логістики.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти