В Україні суттєво ускладнили “нульове розмитнення” авто зі США та вантажівок

Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України № 354-р від 03 травня 2022 року, ввозити автомобілі з подальшим “нульовим розмитненням” можна лише через три пункти пропуску: Грушів та Устилуг на кордоні з Польщею (у Львівській та Волинській областях відповідно), а також Малий Березний на кордоні зі Словаччиною (у Закарпатській області). Йдеться про оформлення автомобілів для особистого користування.

При цьому зазначені КПП з Польщею лише для легкових автомобілів масою до 3,5 т, а вантажівки або навіть автомобілі не на ходу перетинати ці пункти не можуть. Для них просто немає технічної та законної можливості.

КПП зі Словаччиною пристосований як для легкових, так і вантажних перевезень (але маса все одно обмежена – 3,5 т), тому саме він працюватиме з максимальним навантаженням, адже через нього возитимуть вантажівки, автовози з усієї Європи та легкові машини з Угорщини та Румунії.

У зв’язку з цим перед трьома КПП утворюються величезні черги на кілька кілометрів, які тягнуться навіть через іноземні населені пункти.

Це також призведе до подорожчання вартості доставки автомобілів з-за кордону. Незручності та значний час простою у черзі можуть призвести до формування ціни перевезення $1,5 – 2 тисячі за одне авто. Таким чином, враховуючи подорожчання автомобілів за кордоном, ціна машин, ввезених під “нульове розмитнення”, може зрости до передвоєнного рівня.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти