У ЄС можуть заборонити реєстрацію традиційних авто з 2035 року

Європейський союз (ЄС) планує з 2035 року реєструвати лише автомобілі на електричній тязі без жодних винятків, повідомляє газета Handelsblatt. При цьому поставлені на облік раніше автомобілі можна буде використовувати далі.

Франція пропонує заборонити з 2035 року в ЄС реєстрацію нових легкових автомобілів та легких комерційних автомобілів, які працюють із викидами вуглекислого газу, тобто реєстрації підлягатимуть лише електромобілі.

У компромісному реченні лише зазначені нові зобов’язання щодо звітності, згідно з якими Єврокомісії необхідно кожні два роки оцінювати виконання заходів щодо перепідготовки працівників автомобільної промисловості. Це пов’язано із втратою робочих місць у країнах Східної Європи через припинення випуску двигунів внутрішнього згоряння для легкових автомобілів. За оцінками Європейської асоціації автомобільних постачальників (CLEPA), через це в ЄС буде втрачено близько півмільйона робочих місць.

Хоча спочатку Німеччина виступала проти поетапної відмови від двигунів внутрішнього згоряння, з приходом до влади коаліції “Світлофор” країна тепер підтримує пропозицію Єврокомісії щодо їхньої заборони. Голосування з цього питання має відбутися 12 травня.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти