Українцям розповіли, що автомобілі зі Словаччини потрібно оформляти наперед перед виїздом

Під час експорту в Україну легкових автомобілів на транзитних номерах із Словаччини необхідно подавати митну декларацію (МД).

Якщо вага нетто транспортного засобу становить до 1000 кг або вартість транспортного засобу не перевищує 1000 євро, МД можна подати усно у пункті пропуску. В іншому випадку допускається лише електронна МД. Поки що громадяни України не можуть виступати в електронній МД як декларант (експортер) при вивезенні транспортного засобу. У цьому випадку електронна МД може подаватися продавцем від їхнього імені або вони можуть зв’язатися з будь-якою транспортно-експедиторською організацією, яка на основі їх доручення виступатиме в електронній МД як експортер і подасть цю декларацію від їхнього імені.

Щоб уникнути ускладнень у пункті пропуску краще виконати митні формальності до прибуття на кордон. Електронну МД можна подати у внутрішньому відділенні митниці будь-якої держави-члена ЄС, включаючи Словаччину.

Крім подання електронної митної декларації, необхідно мати власне транспортний засіб для здійснення митного контролю. Якщо вартість транспортного засобу не перевищує 3 000,00 євро, електронну МД можна подати безпосередньо у відділення митниці в пункті пропуску.

У разі, якщо експортер не представляє електронну МД у внутрішньому відділенні митниці, можна подати попередню МД на вивезення безпосередньо в пункті пропуску, але за тих же умов, тобто на експортера та способом подання, як і для електронної МД.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти