У столиці на кожній другій АЗС виявляють “цінові” порушення

Начальник Головного Управління Держпродслужби у місті Києві Олег Рубан заявив про масові порушення законодавства щодо вартості на паливо у столиці України.

“У зв’язку зі зняттям Кабінетом Міністрів регулювання цін на пальне його вартість стрімко зросла. На деяких ділянках АЗС – на 30-40%. Тому сьогодні працюють моніторингові групи, які проводять заходи державного контролю, бо у разі зняття регульованої ціни АЗС мають поступово піднімати ціни, а не одразу. Тому це порушення чинного законодавства”, – зазначив Рубан.

Держпродспоживслужба зараз фіксує такі випадки, як надмірні залишки заробітків АЗС. Далі буде клопотання перед відповідними органами, які видають ліцензію, щодо її позбавлення для цих правопорушників.

“На сьогоднішній день вже розпочато та проводяться перевірки на 68 об’єктах АЗС. Наявність декларації за чинним законодавством передбачає перед початком зростання цін на соціально значущі товари, до яких належить паливо, декларувати наміри про підвищення ціни, а не відразу її піднімати на 30%.”, – підсумував Рубан.

Джерело tsn.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти