У РФ визнали неможливість відродження “Москвича”

Мер Москви Сергій Собянін заявив, що відродити марку “Москвич” вирішили тому, що боялися втратити одне з найкращих автопідприємств у РФ після відходу Renault. Також він наголосив, що мова йде не про відновлення випуску старих моделей “Москвича”, а про сучасні авто.

“Чому всі вирішили, що ми випускатимемо старі моделі “Москвича”. Ми не збираємося випускати старі моделі, ми збираємося випускати найсучасніші моделі з переходом на електромобілі, але нам знадобляться міжнародні партнери”, – пояснив Сергій Собянін.

Передбачається, що іноземним партнером, найімовірніше, стане китайський концерн JAC. З ним ведуться переговори та виробництво першої моделі під маркою “Москвич” планується налагодити до кінця року.

Як виявилося, першим у виробництво планують запустити бюджетний JAC Sehol E10X – мініатюрний чотиримісний електрокар завдовжки лише 3,6 м. У Китаї він коштує від 7 тисяч доларів. Авто вже привезли для випробувань на КамАЗ, який є партнером у відродженні “Москвича”.

Якщо з китайською компанією не вдасться домовитися, виробництвом легкових автомобілів займеться самостійно російський КамАЗ. У цьому випадку вихід нового “Москвича” доведеться довго чекати, оскільки КамАЗ зараз не має жодної сертифікованої моделі.

Джерело tsn.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти