У Кабміні змінили вимоги до автомобільних бензинів та дизельного палива

Постановою Кабінету Міністрів України від 13 травня 2022 р. №570 внесено зміни до Технічного регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднового та котельного палива.

Зокрема, введення в обіг палив, вироблених на митній території України за екологічним класом Євро 3 та Євро 4, дозволяється за умови обов’язкового застосування процедури оцінки відповідності за модулем F1 згідно з пунктами 17-22 цього Технічного регламенту.

Для вітчизняних виробників до припинення або скасування воєнного стану в Україні якість автомобільних бензинів має відповідати вимогам, наведеним у додатку 8, а дизельного палива – вимогам, наведеним у додатку 9.

До припинення або скасування воєнного стану в Україні при введенні в обіг та обігу дизельного палива та автомобільних бензинів з покращеними показниками якості та з позначенням (маркуванням) певної торгової марки (товарного знака) розповсюджувач зобов’язаний підтвердити введення безпечних добавок у відповідні нафтопродукти згідно з абзацами 6-9 пункту 18 цього Технічного регламенту.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти