Чи потрібно міняти номерні знаки з літерами “Z” та “V”?

Щоб не мати нічого спільного із загарбниками, деякі українці змінюють “зелені” номери на авто, які мають літери “Z” та “V”.

“Зараз зроблено тираж нових номерних знаків з літерами “Y”. Це я говорю про номерні знаки, які застосовуються для електротранспорту. Зараз загальна кількість номерних знаків з літерами “Z” та “V” близько 16 тисяч машин по всій Україні. Прямої заборони на їх використання людина не має, втім, ми пропонуємо, якщо цього хоче людина, в добровільному порядку звернутися до сервісного центру та замінити їх”, – розповів начальник Головного сервісного центру МВС Євген Мойсеєнко.

Також він зазначив, що замінити номерний знак, який містить літери “Z” та “V”, можуть і власники індивідуального номера. Мойсеєнко зазначив, що літера “Z” від початку означала “Zero emission” (нульовий викид). Втім, після того, як цю літеру використав ворог України, було прийнято рішення впровадити “Y”.

За словами Мойсеєнка, замінити номери з літерами “Z” та “V” можна у будь-якому сервісному центрі, адже тут застосовується принцип екстериторіальності. Вартість цієї послуги складає близько 700 грн.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти