В Україну можуть прийти танки Leopard з Іспанії

Міноборони Іспанії вже постачає в Україну батареї зенітно-ракетних комплексів малої дальності Shorad Aspide, а зараз готове надати зенітно-ракетні комплекси, а також танки “Leopard”, які вже 10 років стоять у резерві на базі іспанської армії, повідомляє Апостроф.

“Згідно з джерелами в уряді, Іспанія готова зробити якісний стрибок у військовій підтримці України проти російського вторгнення. Якщо досі вона доставляла боєприпаси, засоби індивідуального захисту та легке озброєння (гранатомети С-90 або кулемети), то зараз готується постачання важкого озброєння”, – написали в в іспанському виданні El Pais.

Також уряд Іспанії готовий надати Києву бойові танки Leopard A4, які десять років перебувають у резерві на базі іспанської армії у Сарагосі. Вони є частиною партії із 108 вживаних одиниць, які Іспанія купила в Німеччини в 1995 році перед контрактом на виробництво Leopard.

Разом з цим Іспанія запропонувала українським військовим навчатися управляти цими танками спочатку в Латвії, де іспанська армія розмістила контингент із 500 солдатів та шістьох танків Leopard 2E в рамках операції НАТО. Другий етап навчання українців повинен проходити вже в Іспанії.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти