В Україні заборонили деякі номерні знаки на автомобілі

У 2020 році в Україні затвердили символи для електромобілів. Серед них є і літери Z і V. Наприклад, Z означає Zero emission, тобто “нульові викиди в атмосферу”. Такі знаки відрізняють електрокари від інших авто і дають їм певні пільги: безоплатні стоянки на місцях зарядки електромобілів, в’їзд в екологічно чисті райони та інше. Однак після повномасштабного вторгнення РФ ці символи набули нового негативного значення для українців.

Замість літери Z для нової реєстрації будуть пропонувати літеру латинської абетки Y, наприклад, YA, YB, YC. Тож тепер прив’язки до значення «zero emission» не буде.

Ті водії, які вже мають номерні знаки з символом Z, не повинні в обов’язковому порядку їх змінювати.

Однак якщо ж водій захоче замінити номерні знаки, за це доведеться заплатити 200 гривень, як це і було визначено (розмір плати за надання послуги реєстрації, перереєстрації колісних транспортних засобів усіх категорій з видачею свідоцтва про реєстрацію та номерних знаків становить 200 грн. Розмір плати за надання послуги наведено без урахування податку на додану вартість та вартості бланків і номерних знаків).

Джерело uamotors.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти