Російські автозаводи запускають конвеєри

Починаючи з 1 травня через нестачу машинокомплектів російський автозавод «Автотор» відправив своїх співробітників у позапланову корпоративну відпустку. Відновити виробництво мали намір 23 травня, але запустити конвеєр так і не вдалося, повідомляє Автоцентр.

Як альтернативу працівникам запропонували вирушити на збирання врожаю ягід та фруктів. Ті, кого на сільгоспроботи не залучають, можуть піти різноробочими на будівництво житлового комплексу для керівників «Автотора». Зведення комплексу розпочалося у 2021 році.

Але частині співробітників заводу пощастило трохи більше. Керівництву «Автотора» вдалося дістати контейнери із комплектуючими, затриманими в Євросоюзі через санкції. Цих запасів заводу вистачить на два місяці роботи в обмежених обсягах. Як заявили у прес-службі «Автотора», про відновлення роботи підприємства у штатному режимі «говорити ще зарано».

На території якої країни ЄС їх затримали та хто допоміг росіянам обійти санкції, не повідомляється. З російського боку цьому сприяв губернатор Калінінградської області Антон Аліханов.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти