В Україні влаштують аукціон рідкісних автомобілів, щоб зібрати кошти на випуск баггі для ЗСУ

Львівські волонтери готуються продати з аукціону раритетні MPM PS160. Отримані гроші підуть на виробництво військового багі Мамай.

Варто відзначити, що французький MPM Motors PS160 – дрібносерійне чотиридверне купе, раніше відоме як Tagaz Aquila. З аукціону планують продати одразу кілька таких авто – синє, жовте, бордове, біле та зелене.

Як виявилось, львівська компанія свого часу робила кузови для MPM Motors. Тому недивно, що у них є кілька таких автомобілів. Мало того, за умови збору коштів українські майстри готові виробляти по 200 багі на місяць.

Мамай – чотиримісний позашляховик дуже простої конструкції. Багі здатний перевозити до чотирьох людей, а на самому автомобілі є місце для кріплення кулемета та місця для двох Javelin. Опціонально, всюдихід можна оснастити тентом і відкидним склом. Цей автомобіль призначений для виконання наступних завдань:

– розвідка;
– доставка боєкомплекту;
– вогнева підтримка;
– евакуація поранених.

Хід підвіски цього багі становить 320 мм, а кліренс – 400 мм. Мамай обладнали дисковими гальмами всіх коліс та гідравлічним ручником, який дозволяє розвертатися буквально на місці. Також можна встановити тент і лобове скло із балістичного пластику.

Джерело topgir.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти