Компанія Volkswagen може випередити Tesla у випуску електрокарів

У звіті Bloomberg Intelligence стверджується, що Volkswagen обжене Tesla як найбільшого у світі продавця електромобілів в 2024 році.

У статті видання вказується, що майбутній запуск VW Group 16 нових електромобілів допоможе їй наблизитись до Tesla. Спочатку Bloomberg очікував, що VW Group обжене Tesla за обсягом продажів електромобілів у 2023 році, але нові заводи Tesla у Німеччині та Техасі допоможуть збільшити продаж наступного року.

У звіті зазначається, що Volkswagen Group продала 310 000 електромобілів по всій Європі в 2021 році, що значно більше ніж 170 000 проданих Tesla. Однак його присутність на ринку США залишається невеликою. Щоб зарекомендувати себе як лідер електромобілів, VW Group необхідно буде повторити своє європейське домінування на інших ринках, особливо в Китаї, де її частка BEV у квітні становила лише 3,5%.

Не лише німецький концерн може швидко розширити свою присутність у промисловості електромобілів. Bloomberg припускає, що цього року BYD стане третім за величиною виробником електромобілів у світі та збереже цю позицію до 2023, 2024 та 2025 років, обігнавши такі компанії, як Ford, General Motors, Changan, Stellantis, Geely, Mercedes-Benz та Toyota.

Цікаво, що Bloomberg припускає, що глобальне використання електромобілів буде не таким швидким, як багато хто пророкує.

За прогнозами, приблизно 20% автомобілів, що продаються по всій Європі, будуть електромобілями у 2025 році порівняно з 9% у 2021 році.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти