Росіян на “імпортозаміщених” Lada не пустять до Європи

У зв’язку із санкціями проти РФ та дефіцитом електронних компонентів автомобілі Lada Granta почали випускати без подушки безпеки та системи ЕРА-ГЛОНАСС (БЕГ). Крім того, екологічний клас авто – давно неприпустимий у Європі “Євро-2”. Через все це їздити на такій машині можна лише по самій Росії, а також до країн, з якими досягнута відповідна домовленість. А це наразі лише Білорусь, повідомляє Obozrevatel.

Зазначається, що покупці Lada Granta також “змушені підписати документи про те, що автомобіль їм продали без БЕГ і вони з цим погоджуються”.

“Їздити на “обскубаній” Lada Granta “Євро-2″ можна тільки Росією та Білоруссю. Як уточнили в Росстандарті, при реєстрації спрощених автомобілів на території Росії до електронного ПТС вноситься окрема відмітка про те, що машина виготовлена в особливому порядку”, – пояснюють аналітики.

При цьому наголошується: передбачається, що Росія укладатиме угоди про дозвіл на проїзд “Лади” з усіма країнами, які входять до Євразійського економічного союзу. Тобто, Вірменією, Казахстаном та Киргизією. Далі цих країн власники “імпортозаміщеної” Lada Granta не поїдуть.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти