Більшість російських автовласників вже відчули вплив санкцій

Експерти «Відкриття Авто», провівши опитування, заявили, що більше половини російських автомобілістів (53%) певною мірою відчули вплив санкцій, йдеться в матеріалі Autoconsulting.

Росіяни розповіли про складнощі при купівлі та обслуговуванні автомобілів, а також поділилися думкою щодо майбутнього російського авторинку. Так, більшість респондентів не чекають на повернення європейських брендів найближчим часом, а майже половина готові розглядати до купівлі китайські автомобілі.

Серед автовласників, які відчули ефект від санкцій, 36% відзначили подорожчання страховки, 22% помітили брак запчастин, 15% не змогли купити машину, що сподобалася. Ще 4% не видали автокредит, 2% відмовили у ремонті.

Більшість (78%) заявили, що чекають повернення європейських брендів до Росії не раніше ніж через один-два роки. Більш позитивно налаштовано 12% опитаних: на їхню думку, марки можуть повернутися протягом півроку. Зовсім не сподіваються на їхнє повернення 10%.

Активніший попит на «вторинці» помітили 83% респондентів, а дефіцит нових машин — 71%. На думку 56% учасників опитування, росіяни перейдуть на вітчизняні машини, а 46% чекають на активніший перегін автомобілів з-за кордону. 43% вважають, що найближчим часом машина стане предметом розкоші, а ще третина прогнозує, що автомобілі можна буде купувати за криптовалюту.

Що стосується китайських моделей, то їхню покупку готові розглянути 46% росіян. Ще 25% перекинуться на «китайців», якщо не виявиться альтернативи з Європи, а 2% вже мають таку машину. Категорично відмовляються пересідати на автомобіль із КНР 10% опитаних.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти