Компанії Hyundai та Kia підозрюють у дизельгейті

Європейські чиновники спричиняють тиск на корейські компанії. У європейських офісах Hyundai та Kia вже пройшли обшуки. За даними Bloomberg, вісім офісів компаній у Німеччині та Люксембурзі було оглянуто 140 представниками прокуратури.

Стверджується, що виробники використовували “обманне” обладнання та програмне забезпечення, щоб штучно занизити обсяги шкідливих викидів. Розслідування також проводиться щодо компаній BorgWarner та Robert Bosch, які, ймовірно, постачали автовиробникам відповідне програмне забезпечення.

У Kia та Hyundai підтвердили, що в їхніх приміщеннях пройшли обшуки, та заявили, що готові співпрацювати з владою. Сприяння під час слідства пообіцяла й BorgWarner, а в Robert Bosch заявили, що залагодили всі розбіжності з владою ще у 2019 році.

За даними Франкфуртської прокуратури, близько 210 тисяч проданих до 2020 року автомобілів могли бути оснащені «обманним» програмним забезпеченням, яке відключало системи зниження шкідливих викидів дизельних моторів під час їзди, що збільшувало потужність та зменшувало витрату пального.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти