ЄС зобов’язав все нові автомобілі оснащувати обмежувачем швидкості

Європа ввела нові правила для автовиробників. Тепер усі машини, які представлені на ринку країн ЄС, мають бути оснащені електронною системою обмеження швидкості.

Система обмеження швидкості руху автомобіля – Intelligent Speed ​​Assistance (ISA) автоматично зв’язується по GPS з базами даних і отримує інформацію про дорожні знаки з камер відеоспостереження. Пристрій пропонує водієві оптимальний швидкісний режим і попереджає про необхідність знизити швидкість, а також перевищення максимально допустимої швидкості. Якщо водій не відреагує на попередження системи, то ISA може втрутитися у процес їзди і примусово знизити швидкість.

ISA вже встановлюється на моделі марок Volvo, Citroen, Fiat, Ford, Honda, Jaguar Land Rover, Mercedes, Renault та Peugeot. Вимкнути систему можна вручну. Але при кожному ввімкненні/вимкненні запалювання вона автоматично активується. Нові правила ЄС передбачають роботу системи ISA у всіх нових авто за замовчуванням.

У ЄС впевнені, що комплектація всіх нових автомобілів системою ISA допоможе суттєво знизити аварійність на дорогах та підвищити безпеку.

Джерело avtoblog.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти