В Україні посвідчення водія будуть видавати по-новому

Головний спеціаліст регіонального сервісного центру Костянтин Винниченко розповів, що починаючи з 24 липня водійські посвідчення в Україні будуть отримувати по-новому – іспити розділять на теоретичний і практичний.

Він зазначив, що раніше майбутні водії навчалися в автошколі два місяці, паралельно вивчаючи теорію і практику, а після цього здавали одразу два іспити. Відтепер учні автошколи місяць вивчатимуть правила дорожнього руху, а потім здаватимуть екзамен у сервісному центрі. Так само – і з навичками кермування.

Зазначається, що після вивчення теорії учень отримує свідоцтво про завершення курсу.

“Свідоцтво теоретичне буде діяти рік. У особи буде один рік для того, щоб скласти теоретичний іспит, щоб вона мала змогу звернутися у навчальний заклад для практичної підготовки. Тобто ті, хто успішно склав теорію, мають знову піти в автошколу, аби пройти там курс практики. І коли вже буде отримане свідоцтво про практичне навчання, то воно буде діяти два роки”, – пояснив фахівець.

Він додав, що при цьому процедура складання теоретичного іспиту залишається незмінною: у людини є 20 хвилин, щоб відповісти на 20 запитань і допускається лише дві помилки.

У той же час, за словами інструктора автошколи Микити Нем’ятого, фахівці поки що не розуміють, як підлаштувати програму під новий формат.

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти