У Німеччині показали сонячно-електричний автомобіль Sion

Після створення 37 серійних прототипів перевірки та запуску комплексної програми випробувань німецький автомобільний стартап Sono Motors представив остаточний виробничий дизайн для майбутнього сонячного електричного легкового автомобіля Sion.

Остаточний виробничий дизайн сонячно-електричного транспортного засобу Sion було представлено у Мюнхені.

Близько 456 фотоелектричних напівелементів інтегровані в зовнішні поверхні авто: капот, дах і двері. Конструктори очікують, що це дозволить збільшити запас ходу батареї потужністю 54 кВт/год в середньому на 112 км (69,5 миль) на тиждень. Втім, в залежності від погодніх умов ця цифра може вирости вдвічі.

«Власникам Sion у мегаполісах Німеччини доведеться заряджати свій Sion у чотири рази менше, ніж звичайні електромобілі того ж класу з подібним розміром акумулятора», — йдеться в прес-релізі.

Хоча інтер’єри прототипів, вироблених досі, не виглядали особливо захаращеними, остаточні серійні моделі матимуть більш просторий та чистий салон. Природна система фільтрації повітря на основі моху все ще займає центральне місце, але передні сидіння та задній ряд нові, як і кермо. Також покупцям запропонують нові варіанти кольору та обробки внутрішніх поверхонь.

Максимальна швидкість обіцяна до 140 км, крутний момент 270 Нм, а розгін до сотні – за 9 секунд.

На початку цього місяця Sono Motors залучила близько 19 000 бронювань, однак орієнтовна вартість машини вже становить 25 126 євро. Серійне виробництво заплановано на другу половину 2023 року, компанія обіцяє випустити приблизно до 257 000 автомобілів протягом семи років.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти