Туреччина розпочала виробництво конкурента Tesla

Туреччина розпочала випуск національного автомобіля, прототип якого президент країни Реджеп Тайіп Ердоган представив ще у 2019 році.

Перші екземпляри електрокара турецької марки TOGG зійшли з конвеєра нещодавно збудованого підприємства в Гемліку — місті на південь від Стамбула.

За планом TOGG, виробництво буде повністю налагоджено до початку листопада та “законсервовано” у такому вигляді. Наприкінці першого кварталу наступного року планується ринковий дебют: першим у продажу з’явиться електричний кросовер. До цього він ще має пройти сертифікаційні випробування на відповідність європейським стандартам, адже автомобіль планують продавати і за межами Туреччини.

Інформації про перший кросовер TOGG поки вкрай мало, проте, якщо вірити турецькій пресі, оснастять його 200- і 400-сильним електромоторами. Найпродуктивніша модифікація буде здатна розганятися з місця до першої «сотні» всього за 4,8 секунди, що на 0,6 секунди швидше, ніж це робить Tesla, а показник її далекобійності за рахунок акумуляторів китайського бренду Farasis складе близько 500 кілометрів.

Інженери передбачили для моделі систему повного приводу, але вона буде запропонована виключно в дорогих виконаннях з додатковим електричним двигуном, встановленим на задній осі.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти