Безкоштовного розмитнення автомобілів в Україні більше не буде

Голова парламентського фінкомітету Данило Гетманцев повідомив про те, що повернення безмитного ввезення авто не буде.

На його думку, ситуація, коли легалізація вживаного автомобіля стає українцям у 200-300% від вартості автомобіля за кордоном – є нормальною. Змінювати її найближчим часом влада не збирається.

“Я особисто прихильник позиції, що війна – це точно не час для придбання дорогих товарів споживання, зокрема автівок. Рішення про звільнення від імпортних податків було запропоноване Кабміном для того аби відновити парк авто, який було знищено.

Однак рішення не досягло мети. Завозили авто не ті бідні люди, які втратили все: в них не лишилось грошей навіть на життя, які там авто? А завозили звичайні перекупи, а також ті, хто мав заощадження. Рішення було ухвалено в комплексі із звільнення іншого імпорту. Таке звільнення завдало істотної шкоди держбюджету – більше 42 млрд гривень ми недоотримали.

Скасування безмитного ввезення – правильне рішення. Ми розраховуємо на підвищення обсягів надходжень від митниці.

Категорично проти (про ідею зареєстрування альтернативних законопроєктів щодо розмитнення авто, прим.). Хотів би зазначити вам, що у нас безкоштовне розмитнення електрокарів. Це принципова позиція. Ми країна, яка не буде забезпечувати себе паливом власного виробництво і зараз, і після війни. З цим будуть проблеми через постійні загрози нападу агресора. У цьому контексті ми країна, яка має профіцит електроенергії і повинні використовувати електротранспорт.

Ні, не повернеться. За два тижні липня тільки від автівок бюджет отримав 630 млн.грн. Це 4 байрактари або 9 сучасних БТР. За два тижні. Ми що не сповна розуму відмовлятися від цих надходжень у війну? Надходжень від тих, хто має гроші на придбання недешевої речі та бажання її придбати”, – зазначив Гетманцев.

Джерело tsn.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти