BMW заборонила їздити на своїх автомобілях та ставити їх біля будинків

Компанія BMW закликає 83 своїх нових клієнтів електромобілів паркувати власні автомобілі подалі від своїх будинків і залишити їх там через підвищений ризик пожежі. Вісімдесят три нових BMW iX та i4 відкликано через дефектні акумуляторні елементи, які потенційно можуть загорітись.

«Наша команда зі зв’язків із клієнтами вже активно зв’язалася з усіма власниками постраждалих транспортних засобів, щоб надати інформацію та допомогу», — сказав представник компанії.

BMW стало відомо про інцидент у США з BMW i4 eDrive40 у квітні, який спонукав розслідування щодо постачальника акумуляторів, Samsung SDI. Це дослідження призвело до порушень у виробництві деяких батарейних елементів, через що шматочки катода могли потрапити в клітину, потенційно спричинивши коротке замикання.

3 червня схожий інцидент стався в США, але цього разу з BMW iX xDrive50. Незабаром після цього 19 червня за кордоном стався ще один інцидент з iX M60. Після обох інцидентів iX аналогічні розслідування привели до схожих висновків, що спонукало до відкликання.

BMW замінить елементи батареї в постраждалих моделях — 56 iXs і 27 i4s. Компанія повідомляє клієнтів по телефону та поштою, щоб попередити їх про проблему та порадити не їздити на своїх автомобілях. З 83 потенційно залучених автомобілів постраждали 100%. Тож якщо клієнту зателефонують від BMW із повідомленням про це відкликання, це не потенційна проблема, а реальна.

BMW також попереджає про паркування своїх автомобілів біля будь-яких споруд. Коротке замикання батареї може призвести до потенційної пожежі, яка може статися у вашому гаражі чи поблизу вашого дому.

Джерело theroad.in.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти